sâmbătă, 13 august 2011

O mie de fluturi rosii, o mie de fluturi albi, o mie de fluturi rosii, o mie de fluturi albi, o mie de fluturi rosii, o mie de fluturi albi, o mi...


Sosesc păsările călătoare (1984)

Regizor: Geo Saizescu

Cu: Jean Constantin, Sebastian Papaiani


Cândva prin 2006-2007 am văzut filmul acesta. Eram în Ucraina, dar având antena parabolică am putut urmări filmul pe un post TV românesc. L-am văzut împreună cu familia mea, pentru că era într-o după-masă de duminică. Nu pot spune că mi s-a părut interesant filmul ca atare, dar m-am uitat vrăjită de la început până la capăt, şi eu, şi, tata, si mama, şi fratele. Nu pot iarăşi spune ce nu mi-a plăcut în film. Poate locaţia filmului. Poate regizarea acestuia. Poate chiar însuşi subiectul filmului. Chiar nu ştiu. Mai mult: mi s-a părut un film plictisitor pentru vârsta mea de atunci. DAR. M-am lăsat vrăjită de păsările acestea rotindu-se deasupra Deltei. De melodiile de genul acesteia. Şi de citatul cu fluturi... Acesta mi-a devenit un motto aproape obsedant, mai ales că sunt o mare iubitoare de fluturi. De tot ce înseamnă ei şi în realitate, şi ca simbol (nu, înca nu am citit Orbitorul lui Cărtărescu...).


* Nu, nu ştiu cine cântă melodia asta. Mă ajutaţi?


LATER EDIT: Am văzut că în the final credits ale filmului apare "Textul cântecului: DRAGOSTEA TA de Aurel Storin". Am dat search pe Google. Mi-a dat pe Trilulilu: Tatiana Heghea - "Iubirea ta" - O preluare muzicala interpretata de frumoasa basarabeanca Tatiana Heghea din Chisinau, dupa textul cantecului "Dragostea Ta" de Aurel Storin din filmul "Sosesc Pasarile Calatoare 1984" , melodia era interpretata in acel film de celebra actrita Tora Vasilescu.

Mulţumesc, m-am descurcat şi singură! :)) Faza e că eu în Ucraina nu am acces la fişiere audio/video româneşti postate pe Trilulilu, pentru că acest site are politici de drepturi de autor pe teritoriul României (oricum ştiam asta).

DAR

Acum am altă dilemă :)). Din ce film e fragmentul acesta cu Tora Vasilescu care îmi apare primul la căutare pe Youtube?


LATER EDIT 2: Am dat search pe Google cu Tora Vasilescu şi Pietrini - că acest nume apărea şi într-un comentariu - şi mi-a dat Cel mai iubit dintre pământeni (1993). NORMAL CĂ NU L-AM VĂZUT, DA? Cu: Ştefan Iordache, Maia Morgenstern, Gheorghe Dinică, Dorel Vişan, Tora Vasilescu. Mi-aş dori atât de mult să-l văd!...


*Mulţumesc, dragă Google!*

DAYTIME! 8

Trezire involuntară: 7.02am (culcat aseara la 3 dimineaţa). Mariza a venit la mine în pat, după ce a deschis toate uşile până în camera mea, şi a ţinut neapărat să-şi bage năsicul umed mai întâi în urechea şi apoi în nara mea stângă... Ah, I was told that the door-opening thing is genetical in her. :))


În fiecare din noi trăieşte o amy winehouse!