miercuri, 16 septembrie 2009

Puţin pe jos, pe sub soare

Ieşind de la CJT, am luat-o la dreapta, pe jos pâââââââână-n Piaţa Bălcescu. Cu câteva opriri, totuşi. Căştile în urechi. Muzică Ok. Foarte Ok, chiar dacă acum nu-mi amintesc ce anume.

Soare. Mult soare. Lume multă. Cu feţele luminate, aş spune.

Trec la semafoare. Trec pe sub plăcuţa unui notar public la care am fost mai acum două săptămâni. Prind cu coada ochiului „totul la pret de 10 lei”. Drepta-mprejur şi intru. Degeaba. Not my style of shopping. Ies. Şi din nou la dreapta.

Trecusem de Fornetti. Nu mai cumpăr Fornetti. Ultima dată au fost foarte naşpa. Clei. Plus că o dată am cerut cu brânză dulce şi nu aveau; am spus să-mi dea cu caise şi mi-a dat cu dolveac: NU-MI PLACE DOVLEACUL! Caut Truffi în faţă – nu-i. În reparaţii. Sau poate chiar s-a închis. Anyways. Îmi vine altă idee.

Trec pe lângă librăria Cartea de nisip. Nu intru, că dacă intru, mă ţine o jumătate de oră pe puţin, plus că nu am bani (deşi aş vrea să-mi cumpăr cartea lui Vosganian sau Moartea lentă a Lucianei B.). Trec prin Piaţa Libertăţii. Pe Alba Iulia. Din principiu nu cumpăr îngheţată de la acvariul din centru. Intru la McDonald’s. O îngheţată cu ciocolată, vă rog.

Pe jos înainte. Pod. Afiş cu spectacole de la Teatrul Naţional pe luna septembrie 2009. Semafoare. Soare. Mult soare. Sub biserica catolică din Bălcescu mă opresc şi fac o poză la turnuri.

Mă dor picioarele.

PS: Revin cu o poză diseară.


PS2: Cartea soaptelor costa 49.95 roooooooooooooooooooooooni...